SPOED

Anna-Maria
op woensdag 21 december 2005 om 23:30 uur

 


GEZOCHT MET SPOED:

VOORGERECHT OM SCHOONFAMILIE MEE TE BETOVEREN


LET OP HOOFDGERECHT VAN SCHOONZUS IS EENDENBORST

Reacties op SPOED

Yukiko 22/12/2005 | 11:00 uur
Een lekker en licht vissoepje: Je trekt een visbouillon van verschillende soorten viskoppen en graten, witte wijn, peperkorrels, laurier en fijngesneden wortel, goed zeven zodat je een heldere bouillon overhoudt. Dan kabeljauw garen in de bouillon, gedroogde zeewier toevoegen, een scheutje ketjap manis, evt. wat sambal. Vijf minuten voor het opdienen laat je er een flinke hand vol (voor vier personen) verse spinaziebladeren in zakken (dat lusten zelfs mensen die geen spinazie lusten door de soep) en als het al in de soepkommen zit (dus vlak voor het opdienen) doe je in iedere kom wat niet al te fijngesneden ijsbergslabladeren.
 
Yukiko 22/12/2005 | 11:03 uur
Oh en ik vergeet nog: bij de bouillon laat je ook een ui meesudderen, met het vel er nog om, voor een mooie donkere kleur en dat laat je minimaal een uur trekken alvorens je de bouillon gaat zeven.
 
Erik 22/12/2005 | 13:09 uur
Carpacchio van gerookte zalm.
 
Jolie 22/12/2005 | 13:11 uur
Wat een mooi recept Yukiko, klinkt heel chic!
 
Yukiko 22/12/2005 | 13:30 uur
Het klinkt duurder dan het is, en het ziet er heel feestelijk uit, door de verschillende groentinten (sla, spinazie, zeewier). En het is ook nog eens goed voor de lijn ;)
 
Nirvana 22/12/2005 | 23:14 uur
Het recept van Yukiko vind ik heel mooi, maar ik denk dat vissoep niet zo goed bij eendenborst past.
 
Yukiko 23/12/2005 | 09:51 uur
Niet om mijn eigen recept aan te prijzen maar het is heel normaal om de verschillende gangen verschiillend te houden en zo de smaakpapillen te prikkelen. Sterker nog, als je vissoep vooraf eet en daarna gegrilde zalm, proef je de zalm veel minder.
 
Plaats jouw reactie