En daar gaan we weer... Goede voornemen 5643 ... meer culinaire uitspattingen.

Anna-Maria
op zondag 27 juni 2010 om 01:40 uur

 

Annamaria heeft gelijk zalmrolletjes
Er is bij mij geen tussenweg.

Blonde god zei deze week wat meewarig tegen zijn moeder "Je weet toch hoe Anna-Maria is? het is alles of niets." Voor de zoveelste keer kwam ik met mijn nieuwste uitvindig op de proppen... Zalmrolletjes om je vingers bij af te kikken.

Erg leuk en succesvol de eerste keer ( Zwager Jacco sms'te dezelfde nacht om zijn excuus aan te bieden... ze waren zo lekker dat hij amper geloofde dat ik ze echt had gemaakt...)
Inmiddels verschenen de beruchte rollen nu iets te vaak binnen een maand, en is de lol ervan af.

Maar ik kan er niets aan doen! Als ik eenmaal iets durf te maken en het lukt dan blijft de naald in de groef hangen. Thuis bij mijn ouders blxc3xa9xc3xa9f ik maar aankomen met gevulde uien... arme mensen. Daarom deze oproep. Help! Graag zo simpel en stupid als het maar mogelijk is...;  Kom maar door met je favorieten recepten!

Recept Annamariaheeftgelijk zalmrolletjes;
wraps
roomkaas smeren
dan Euroshoperzalm bij AH  ( het lekkerst)
erover verse dille
rucola en rollen maar!!!  belangrijk... afmaken met deze kruiden

DANK!

Reacties op En daar gaan we weer... Goede voornemen 5643 ... meer culinaire uitspattingen.

Rob 27/06/2010 | 10:25 uur
Lachen, die eet ik en de kids altijd bij Perlo in Amstelveen, maar dan niet aan stukjes, gewoon afhappen.... Helemaal top !! Idee toch niet gejat he ?! Fijn weekend jullie.
 
Brownie 27/06/2010 | 10:47 uur
Hee.... had ik die niet mee met de Twitterpicknic ?? ( de kruiden na ... )
 
Annemieke 27/06/2010 | 11:19 uur
Hier ons favoriet recept: Zakbroodjes salade, zo gemakkelijk en oh zo lekker !!! zie AH: http://bit.ly/bzD2ug Geniet ervan!
 
@Jess18877 27/06/2010 | 12:33 uur
Makkelijk en zomers recept; Quesadilla's http://www.smulweb.nl/1379691/koken/recept/Quesadillas Groetjes @Jess18877
 
anna-maria 27/06/2010 | 14:07 uur
inzending van Brechje @puur feta, geraspte courgette, honing en tijm in filodeeg rolletjes 200 C in de iven tot goudbruin. Super easy, super lekker ... Aanrader!
 
anna-maria 27/06/2010 | 14:09 uur
@Brownie @Jess18877 @Annemieke bedankt! Gaat er deze week van komen... goede start van voornemen 5643
 
anna-maria 27/06/2010 | 14:50 uur
@Rob.. nee.. was een 'langs de voetballijn"tip..
 
anna-maria 27/06/2010 | 17:28 uur
Lekkere suggestie van @eef recept bbq-brood: 2 kopjes bloem volkoren+gewoon, 1 tl gedroogde gist, olie, zout, suiker, water erbij tot mooi deeg. paar uur laten rijzen, dunne pita's van vormen, paar min. op bbq: http://www.mobypicture.com/user/arjanh/view/6876881
 
Gabrie 27/06/2010 | 17:37 uur
Makkelijk en erg lekker op de bbq. Snijd paprika's in 3-4 delen zodat t bakjes worden waar je straks iets in kunt leggen. Snijd een stang prei of een uitje fijn. Snijd gedroogde tomaatjes fijn en meng dit met de prei of uitjes en gerapste kaas. Op de bbq, de lege schelpen met de bollekant naar boven even bakken tot eerste zwarte streepjes, dan omdraaien en kaasmengsel in de schelpen leggen. Beetje geblakerde schil mag, iig tot de kaas gesmolten is.
 
Roos 29/06/2010 | 22:45 uur
Worstebroodjes lange versie: 1/2 pak broodmix wit (a 1 kg) 400 g half-om-halfgehakt 2 eieren 2 el paneermeel 1/2 tl nootmuskaat flinke mespunt gemalen kruidnagel 1 el grove mosterd bloem (om het aanrecht mee te bestuiven) .Materialen bakpapier ..Bereiden Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het, afgedekt met vershoudfolie, 30 min. rijzen. Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, de nootmuskaat, de kruidnagel, de mosterd en peper en zout naar smaak. Voeg als het gehakt te vochtig is nog wat paneermeel toe. Maak 16 worstjes van ong. 12 cm. Kneed het deeg goed en verdeel het in 16 porties. Rol ze uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een rechthoek van ca. 10 x 12 cm. Rol in iedere rechthoek in de lengte een worstje en druk het deeg stevig dicht. Laat de broodjes 15 min. met de naad naar beneden onder een theedoek rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 xc2xb0C. Kluts het andere ei. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak de broodjes in 25 min. gaar en lichtbruin. Serveer lauwwarm. Knakworstbroodjes sjeesversie: Koop bladerdeeg, rol er een knakworst in (of heel kleine stukjes appel met wat kaneel en suiker rondom op het bladerdeeg dan heb je een appelflap!) en bak ze in de over iets van 10 minuutjes. Of deze: tortilla's mozarella uitjes op de barbecue Of deze: Bowl maken voor drukke moeders 1 blik cocktail fruit 1 blikje ananas stukjes 1blik abrikoos 1appel 1 peer 3 kiwi 2 banaan Doe alles in stukjes in een grote schaal en giet een pak dubbeldrank bij, 7up erbij is ook heel lekker geeft een frisse smaak . [zorg dat alle fruit net onder sap staat ] Of......Tonijnsalade oma Emma Voor 6 pers tonijn salade. - 2 blikjes tonijn - 4 hard gekookte eieren - klein uitje - augurk - 3 flinke lepels mayo . uitje +augurk heel fijn snijden eieren prakken tonijn prakken alles mengen met wat peper en zout lekker met stokbrood en sla KUS!
 
Roos 29/06/2010 | 22:50 uur
Ik ben ook van de stekende naald. Morgen ga ik je wraps maken, werd wel eens weer tijd voor wat nieuws en het lijkt me lekker xc3xa9n te doen!
 
Roos 30/06/2010 | 10:32 uur
Ze waren hxc3xa9xc3xa9rlijk!!!!!! Zie mijn blog!
 
Plaats jouw reactie