Een kijkje in de toekomst vanuit het toen. Arthur C. Clarke is cool. Blog 12/2222

Anna-Maria
op donderdag 23 april 2015 om 23:12 uur

 

 

Dat is fijn aan de onbevangenheid van het internet. Ik kom een bijzonder filmpje tegen van een bijzondere man. In dit geval Arthur C. Clark. Typisch professor-hoofd met prachtige gedachten en ferme uitspraken.

Hij 'ziet' dingen. Al in de jaren zestig heeft hij het over de samenleving van nu. Zonder grapjes of pocherij. Een paar misstapjes zijn hem vergeven... het apenkoninkrijk is nu niet onze nederige dienaar. Dolfijnen daarintegen doen wel nuttig spionagewerk voor ons.

Ik kijk film naar film van hem. Hij legt zijn hand op het bolletje van een jongen en laat weten dat de gigantische computerruimte om hem heen ooit bij die jongen thuis zal staan in 2001. Voor een fractie van de waarde. En met de grootte van een console van amper twee broodjes. Steden zullen verdwijnen en de mens zal kunnen praten en werken op afstand.

De toekomst is geweldig.

 

Dat is dus het NU!

Arthur heeft een fink van die toekomst mee kunnen maken maar is er nu niet meer. Jij daar...geniet daarom extra van de fantastische tijd waar we nu in leven!  Alles kan en robots maken je leven alleen maar makkelijker en leuker. Dat kan in de toekomst totaal anders zijn. Maar daar denken we natuurlijk nu niet aan.

 

Trouwens. Bij het verder klikken ontdek ik het ware gezicht van Arthur C Clark. Geen saai leven. Lees hier zijn bio. Zomaar wat weetjes. Futuroloog, sci-fi schrijver en uitvinder. Familie had geen geld voor studie maar gelukkig kwam voor Arthur de oorlog. Hij was briljant als radar-man en de slag om Engeland is  misschien wel dankzij zijn brein gewonnen. Na de oorlog studeerde hij door en ging de showbizz in! Sc- Fi schrijver. Hij schreef het beroemde Space Odysee boek- filmscenario ( bijna  een Oscar)  en maakte dit soort  'Wondere Wereld achtige 'filmpjes vootr de tv. Geen blad voor zijn mond. Hou ik van.

1960. De toekomst is geweldig en absurd.

 
Ok...nóg even dat computerhok filmpje.
 
1974. Thuis ooit een computer!
 
 
Jammer dat zijn ruimtekabelbaan nog steeds niet bestaat. Waar blijft hij nou? Ah... in 2050 in Japan!
 
Fijn.

Reacties op Een kijkje in de toekomst vanuit het toen. Arthur C. Clarke is cool. Blog 12/2222

Plaats jouw reactie